איש האלכוהול מתחיל לאכול – מסעדת גוצ'ה רמת החי"ל (7/2/10, 13:45-14:53)

 

מזה זמן רב שהגרגרנית שאיתי מזכירה את גוצ'ה כמקום שיש לבקר בו. ביום ראשון האחרון היא סיימה את הבחינה האחרונה בסמסטר הראשון של התואר השני. מבעוד מועד היא שריינה שני מקומות בצהרי היום בסניף הצפוני ביותר של רשת גוצ'ה – ברמת החי"ל. כיוון שהאזור ידוע בפורענות בשעות הצהרים כאשר אלפי עובדי סדנאות היזע המודרניות (חברות עטירות בטכנולוגיה) פוקדים גלים גלים את ספקי ההנאה (הקולינריות). הגרגרנית סיימה את מבחנה טרם הזמן והתבקשתי להקדים את שריון המקום וכך עשיתי, נענתי באדיבות ע"י המארחת.

 

בקשנו לשבת האחד לצד האחת והבטחנו להחזיר שולחן אחד מהשניים במקרה שיצטרכו. גם בקשה זו התקבלה בחיוך. ניגש אלינו מלצר צעיר, גלוח ראש ובעל זקן מוקפד, ככר ברגע זה מדובר בהתחלה טובה לדעת הגרגרנית.  תפריט העסקיות מורכב משלושה מחירים 49, 56 ו-69 שקלים (ביטלו את הביטוי השקל החדש) ובכל אחד יש מבחר מנות עיקריות. המחיר כולל גם צלחת מאזט אחת לארוחה שאותה בוחרים ממגש שמסתובב ברחבי המסעדה ע"י המלצר הבנוי לתלפיות.

 

הזמנתי כוס שרדונה והגרגרנית לימונדה (מזכיר לכם שהיא נושאת ברחמה את יורש העצר ועל כן מקפידה שלא להצטרף להנאה שהיין מספק). מבין הראשונות בחרנו שומר צלוי, קישוא וברוקולי ובתוספת תשלום גם פלפלים אדומים קלויים עם גבינת סנט מור נימוחה מעליהם. בצד המזאטים מוגשות גם כמה פרוסות לחם טרי, חמאה מתובלת במלח גס ופלפל גרוס. כיוון שאין לאכול דג נא בזמן הריון נמנענו מהבורי הפרואני שמראהו הפעיל ביתר שאת את בלוטות הרוק שלי (אולי אקפוץ לשם לבד ובדיסקרטיות רק כדי לטעום). ענפי הקורנית (טימין בלע"ז) הוסיפו בטעמם לברוקולי ולקישוא, שהיו חצי עשויים ומרקמם תרם לטעמם.

 

לעיקריות הזמנו ניוקי נתחי בקר ושרימפס ברוטב שמנת. בחירה מוצלחת. נתחי הבשר היו טעימים (למרות שספק אם אכן מדובר בנתחי פילה), הניוקי היה קטן, עדין ונימוח בפה. כשזוגתי היפה שמה לב שזקפתי גבות למשמע רעשי ליקוק האצבע משאריות הרוטב בצלחת אמרה: "אני בהריון, מה אתה רוצה? מותר לי".

 

אני, איש האלכוהול המחויב בבחירת מנות מיוחדות החלטתי לנסות את פירות הים המוקפצים על מצע של אורז. ראוי לציין שמדובר במנה צבעונית, משביעה, מעניינת. בעת ההזמנה צוין שהמנה חריפה ושיש בה כוסברה. בכל פעם מחדש אני מופתע מהשם הרע שיוצא לכוסברה, קרי מדובר בעשב מדהים וחוקי! לא מצאתי כל קשר לחריפות במנה, דבר שקצת אכזב, בעיקר כשעושים הכנה ואזהרה. המנה הזכירה מנות דומות מתאילנד. פירות הים השזורים במנה היו טבעות קלמרי ושרימפס, שניהם בכמות נדיבה. לעניות דעתי מדובר במוצרי ים קפואים ויחד עם זאת טעמם היה טוב. המנה מגיעה ללא ראשי הקלמרי ואני מניח שיש מי שאוהבים חלק זה.

 

עם נגיסותינו הראשונות בעיקריות נגשה אלינו מנהלת המשמרת ושאלה אם המנות לטעמנו. הופתענו מהפנייה הלא צפויה וענינו שהכל טוב. אני סבור שלו הייתה מציגה את עצמה ולא פונה באופן ישיר בשאלה, היינו מקבלים זאת בצורה רגועה יותר. מניסיוני יש חשיבות ליצירת "מערכת יחסים" לפני פניה בשאלות ישירות. אציין שגם המלצר שאל בשלב מתקדם יותר של הארוחה, אם המנות לטעמנו.

 

נותרו לי עוד שתיים שלוש לגימות מהיין אך הנאתי זו הופסקה על ידי גורמים עוינים בעלי כוח עליון. זבובוני הבירה נקרא להם. לא רק שהם צללו במעופם אל תוך כוס היין, אלא גם דשדשו עם כנפיהם הזעירות והשקופות על פניו הזהובים של השרדונה. עוד זה שוחה והנה מגיע צנחן שני והבנתי שמדובר בקונספירציה מתוכננת היטב. זוגתי עדין מלקקת את רוטב הניוקי ומסתכלת בחיוך על ניסיונם של הקטנים לשחק ב"קטרים באים" בכוס היין שלי.

 

המלצר שאסף את המנות ושם ליבו למבטיה המחויכים של הגרגרנית לעבר כוס היין מיד הבין שמדובר בפולשים וציין שזאת תופעה חדשה, הרגשתי ממש כחוקר טבע מהנשיונל ג'אוגרפיק. נתתי לו הסבר קצר מה יש לעשות כדי להיפטר מהפולשים סירבתי להצעה לכוס נוספת ואמרתי: "זה בסדר – הכל בידי אל עליון".

 

ממקומנו ראינו דין ודברים בין מנהלת המשמרת לבין מלצרנו בקודש. הוא הגיע אלינו עם תפריט ואנו בקשנו שיפרט בעל פה את הקינוחים. בחרנו ב"גופרה בננה" על פניו נשמע מעניין אך לא ידענו לאיזה דובדבן (שבקצפת) כיוונו. הגיעה צלחת מכוסה באבקת סוכר (מיותרת), רוטב קרמל או טופי סמיך ומעודן, על וופל בלגי הונחו טבעות בננה חמימות ומעליהן כדור גלידת וניל. החום העולה מן הוופל והבננות יחד עם הקור של הגלידה הנמסה והמטפטפת, שהכתימה בטיפותיה את בריכת הטופי היו תאווה לעיניים וסיומת מעולה לארוחת צהרים חמימה. אני חייב לציין שבפעם הראשונה האספרסו של הסוף היה מיותר.

 

לגרגרנית הציעו בחום שתייה חמה ולאחר שכנוע נאותה ללגום מים חמים עם נענע וגם השתייה החמה שלי לא חויבה, גם את כוס היין החליטו לא לחייב. אני חייב לציין שלא התלוננו בשום צורה שהיא, עובדי סניף רמת החי"ל של גוצ'ה עשו עבודה מעולה, הם נתנו מעבר למצופה. הכל בגלל הפולשים שחלקו איתי את כוס היין. אני מתרגש קמעה בכתיבת שורות אלה.

 

מחירי התענוג

 

עסקית של פירות הים והאורז 56, עסקית ניוקי נתחי בקר ושרימפס 69, היין 29 (לא חויבנו), הלימונדה 12, המאזט הנוסף 14, על הקפה והמים עם הנענע לא חויבנו, הקינוח 25. סה"כ 176 לא כולל שירות, שלולא זבובוני הבירה היינו מגיעים ל-225 שקלים, שווה כל שקל!

 

גוצ'ה רמת החי"ל, רח' הברזל 7, טל': 03-6482999.

 

מכאן ש…VFM (Value For Money)

 

דוא"ל לפניות לאיש האלכוהול info@gosst.co.il

 

ארכיון איש האלכוהול