הדרכת שיטת אי"מ, הדרכות שירות, סדנאות ניהול. בניית מערכי הדרכה. ייעוץ וניהול פרויקטים במגוון לקוחות החברה. ייעוץ, הדרכה וניהול פרויקטים בתחום המזון והמשקאות: בניית תפריטים, תהליכי המחרה, תפעול, ניהול ספקים, תוכניות עבודה, ניהול מלאי, הדרכות אלכוהול ויין.
כבר בשרותו הצבאי גילה ארז קנלו את אהבתו לעולם ההדרכה, בשחרורו מצה"ל היה מפקד הדרכה של קורס מפקדים בחיל התותחנים. עם השחרור בחר ארז קנלו לרדת לדרומה של ישראל והחל לעבוד באילת במלון ישרוטל הרויאל ביץ, מלון הדגל של רשת ישרוטל. בחלוף השנים התנסה במגוון תפקידים במחלקת המזון והמשקאות של המלון. עיקר עיסוקו היה בניהול תחום היין במלון ובהמשך גם ברשת, ניהול תחום המשקאות וניהול נקודות מכירה (אאוטלטים) שונות במחלקה. בעבודתו פיתח והעביר קורסים והדרכות מקצועיים בתחום היין, האלכוהול והאירוח הקולינארי. במסגרת תפקידיו השונים בנה תיקי נהלים, דאג להטמיע את השינויים הן במנהל והן כמלווה ומדריך. דבר נוסף שהתחיל עוד בתקופת נערותו, הוא פעילותו בצופים העבריים שהביאה אותו גם להיות שליח של תנועת הצופים במחנה הקיץ של ה-JCA במליבו, קליפורניה, חוויה מעצימה שמלווה אותו גם בחייו היום.
אהבתו לעולם היין הביאה אותו לשמש גם כמדריך יין מקצועי של יקבי רמת הגולן באילת ובתפקידו זה גם לימד על מכירת יין. ארז הגיע לגמר בתחרות "פרס ירדן" של עולם היין הישראלי אך לא הצליח להגיע לאחד משלושת המקומות הראשונים. בשלב מסוים הרגיש ארז רצון להעמיק את הידע ועבר לפירנצה שבאיטליה. שם התמקצע בעולם היין האיטלקי, בקולינריה האיטלקית ובתרבות אירוח מזרח תיכונית שונה מזאת שהכיר בישראל. הימים באיטליה היו מורכבים מלימודי בוקר באיטלקית, ובהמשך היום בקורסים והכשרות בתחומי היין, האוכל וכמובן בהיסטוריה והתרבות האיטלקית. מוסד הלימודים הוא לינגויוה וחלק גדול מההכשרות והסדנאות היו ביקבים ושאר מוסדות קולינארים מוכרים. עם שובו ארצה, החליט לגור בתל אביב והמשיך במגוון תפקידים ניהוליים במסעדות שונות ומוכרות, ביניהן מסה של השף אביב משה ועוד.
היום ארז הוא מנהל ההדרכה באי"מ הדרכות, יועץ מדריך ומנהל פרויקטים באי"מ הדרכות.
ארז מייעץ ומנהל פרויקטים ברשתות בתי המלון ובבתי המלון הפרטיים הנמנים עם לקוחות אי"מ הדרכות, בתחום הקמעונאות עם לקוחות כמו מרי נעליים, אופטיקה הלפרין ואחרים, ענף הנדל"ן, ענף הרכב ועוד.