הכשרת מנהלים לניהול בשיטת אימ
הכשרת מנהלים לניהול בשיטת אימ (ניהול של שיטת אי"מ) מהווה כלי מרכזי בבניית תשתית ארגונית וניהולית לתהליכי שינוי ושיפור (או במילים אחרות תשתית ארגונית לשיפור ביצועים). במהלך ימי הסדנה מכירים, לומדים ומתנסים בכלי הניהול של שיטת אי"מ. בכל יום סדנה נחשפים לרזי השיטה ולכלי ניהולי או שניים. המנהלים המשתתפים בסדנה מתרגלים ומתאמנים בסדנה כדי להגיע מוכנים. בין מפגש למפגש הם מיישמים הן את הכלים והן את הרעיונות של השיטה ובכך מחזקים את האמונה שלהם ביכולתם לשנות. במפגשי הסדנה מנהלים דיונים ומעלים קשיים וחסמים כך שבסיום ההכשרה המנהלים יוצאים לא רק עם היכולת לעבוד עם כלי הניהול של השיטה אלא עם שינוי תפיסה באשר לניהול – מניהול מוביל לניהול מכווין ומאפשר. מנהלים שמאפשרים לצוותיהם ומחלקותיהם להגיע לכדי מיצוי וממקום חיובי ופנימי.
אחד הנדבכים המרכזיים הוא היכולת והחובה של מנהל לייצר את תחושת המסוגלות אצל עובדיו. בארגונים בהם תחום המכירות הינו מרכזי יש התייחסות לניהול מכירות שהינו נדבך נוסף בשיפור הביצועים. מפגשי הסדנה כולם מועברים כששלושת עקרונות הניהול של השיטה מהווים מסגרת חשיבה וכמובן שבמפגשים נעשה שימוש בטכניקת שלושת השלבים הידוע של השיטה ובשאר כלים רעיוניים ויישומיים שלה.
מפגשי הסדנה נעשים לקהלים של עד 20 מנהלים בכדי לאפשר לכל מנהל ומנהלת להביע את עצמו, ולקחת חלק פעיל במפגשים, כך שכולם ללא יוצא מן הכלל ירתמו ויתרמו.
תמונות: דוד להב
התמונות צולמו בהכשרת מנהלים לניהול בשיטת אימ ברשת ישרוטל, באחד מעשרות מחזורי הקורס הייחודי. זה המקום לציין שלכל ארגון מגובש תוכן "אימי" שהינו ייעודי לו. כך יכול הארגון לשלב בתוכן שלנו את חזונו, ערכיו, סוגיות חשובות ומרכזיות שירצה שמנהלי הארגון יעסקו בו.
כדאי לקרוא את המאמרים הבאים:
- ניהול זה לא שחור או לבן
- משוב אפקטיבי
- הדרכות מכירה למנהלים ובכלל
וגם להיכנס לדף השירות שלנו הכשרה ופיתוח מנהלים בשיטת אימ.